e zijn echt té lekker, deze cashew pinda koekjes met zeezout. Natuurlijk koolhydraatarm, want ze worden gezoet met erythritol. Enne ... waarom heet pindakaas eigenlijk zo?
Meng de cashewpasta en de pindakaas in een kom. Dat gaat het makkelijkst als je beide licht verwarmt, waardoor het smeuïger wordt.
Meng alle overige ingrediënten behalve het zeezout erdoor. Blijf mengen tot het deeg van de wand van de kom loskomt.
Maak 8 tot 10 kleine balletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes plat tot een koekje. Strooi het zeezout erover.
Bak de koekjes in 7 tot 8 minuten gaar. Let goed op, want ze verbranden snel.
Laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat afkoelen, doe ze dan op een rooster en laat ze verder volledig afkoelen.
Tips
Bewaar de koekjes in een metalen koekblik. In een plastic doos worden ze snel zacht.
Doe eens een extra theelepel speculaaskruiden door het beslag, lekker voor de december feestdagen!