Ken je halloumi? Een heerlijke kaas die je in de pan kunt bakken. Gecombineerd met ingrediënten als granaatappelpitjes en pistachenootjes maak je snel een gerecht met een Arabisch tintje.
2tlgranaatappelmelasseof 1,5 tl balsamico plus een drupje honing
versgemalen zout en peper
2elgranaatappelpitjes
1elgehakte pistachenootjes
2takjesbasilicum
1tlza’atar
kokosolie om te bakken
Zo maak je het
Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan.
Bak de plakken halloumi aan beide zijden goudbruin. Dit duurt ongeveer 8-10 minuten.
Meng ondertussen de olijfolie en de granaatappelsiroop (of balsamico en honing) tot een dressing en breng pittig op smaak met zout en peper.
Verdeel de plakken halloumi over twee borden. Bestrooi met de granaatappelpitjes, pistachenootjes en in reepjes gesneden blaadjes basilicum. Schenk de dressing erover en besprenkel met de za’atar.