Geliefd in Duitsland is de zogeheten Blechkuchen. Zo'n taart kun je nu makkelijk zelf maken, in de vorm van deze koolhydraatarme rabarber plaattaart. Een echte lente-topper bij de koffie of thee.
Was de rabarber, snijd één stengel in kleine stukjes, en snijd de andere in stukken ter grootte van je bakvorm.
Kluts de eieren met de gesmolten boter en 2 eetlepels ery tot een romige massa. Meng in een andere kom het amandelmeel met de psyllium, kokosmeel, bakpoeder en zout, en meng de vanille erdoor.
Meng het meelmengsel door de eiermassa en roer tot een egaal deeg. Roer de kleine stukjes rabarber erdoor.
Schep het deeg in een vierkante met bakpapier beklede bakvorm (mijn meet 16×24 cm). Druk de grote rabarberstengels half in het deeg, zodat de bovenkant van de rabarber nog zichtbaar is. Prik de stengels op enkele plaatsen in.
Bak de rabarber plaattaart in 30-35 minuten gaar.
Maal de extra ery tot poedersuiker, en bestrooi de rabarber plaattaart er vlak voor het serveren mee.
Tips
Je kunt ook koolhydraatarm rood fruit als topping gebruiken, bijvoorbeeld aardbeien als ze in het seizoen zijn.