Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Koolhydraatarme asperges met eiersaus
Con
Zeg je lente, zeg je asperges. Ze zijn momenteel volop verkrijgbaar. Deze asperges met mosterd-eiersaus vormen een klassiek hoofdgerecht met lekker weinig koolhydraten. Extra smaak geeft de daslook.
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Hollands
Porties
2
personen
Koolhydraten
7 kh
Dit heb je nodig
750
gr
verse asperges
of meer ;-)
100
gr
roomkaas
naturel
100
gr
crème fraîche
2
tl
scherpe mosterd
4
hardgekookte eieren
versgemalen zout en peper
4
takjes
daslook
of basilicum
Zo maak je het
Schil de asperges, snijd het onderste stukje eraf, en kook ze in 8-10. minuten gaar.
Verwarm ondertussen de roomkaas, crème fraîche en mosterd al roerende op een laag vuur in een pannetje.
Pel de hardgekookte eieren en snijd ze in stukjes. Meng ze door de roomsaus en breng pittig op smaak met zout en peper.
Verdeel de asperges over twee borden, en schep de mosterd-eiersaus erover.
Tips
Geen daslook seizoen? Neem dan verse basilicum.
Eet je vis? Roer dan nog wat snippers gerookte zalm door de eiersaus.