Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Koolhydraatarme hartige porridge van bloemkool
Con
Ben je geen zoetekauw? Vandaag eens geen zoet ontbijt, maar een koolhydraatarme hartige porridge van bloemkool.
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
15
minuten
min
Gang
Ontbijt
Keuken
Fusion
Porties
2
personen
Koolhydraten
10 kh
Dit heb je nodig
200
gr
bloemkool in roosjes
125
ml
ongezoete plantaardige melk
3
el
tahin
1
el
lijnzaad
1
tl
gemalen komijn
snufje
nootmuskaat
versgemalen zout en peper
100
gr
boerenkool
diepvries, ontdooid
2
tl
za’atar
1
tl
sumak
optioneel
Zo maak je het
Kook de bloemkool in 8-10 minuten gaar en giet ze af.
Voeg de melk, tahini, lijnzaad, komijn, nootmuskaat en zout en peper toe. Pureer het geheel met een staafmixer.
Voeg de boerenkool toe en roer door. Verhit het geheel op laag vuur tot het warm genoeg is.
Verdeel de hartige porridge over twee kommen, en verdeel de extra tahini erover. Strooi de za’atar en evt. de sumak erover.
Tips
Top de porridge naar wens vegan met gebakken tempeh reepjes, of vegetarisch met een zacht gekookt ei (zie foto’s).
Afhankelijk van het seizoen kun je in plaats van boerenkool ook spinazie gebruiken.