Koolhydraatarme kruidenomelet met schorseneren ragout
Con
Een vergeten groente: de schorseneer. Hier is ie de ster in een vegetarische schorseneren ragout in een kruidenomelet geserveerd. Het is een lekker licht lunchgerecht, wat het ook prima doet als avondmaaltijd.
1/2 - 1kopgemengde groene kruidenik gebruik diepvries
1tlkurkuma
versgemalen zout en peper
kokosolie om te bakken
Voor de schorseneren ragout
1kleine rode uigesnipperd
4bosuitjesin ringetjes
100grschorsenerenbereid of uit een pot
1tlgistvrij bouillonpoeder
2tltamari
100mlcrème fraîche
30grgehakte walnoten
Zo maak je het
Kluts de eieren los met de groene kruiden en de kurkuma, breng pittig op smaak met zout en peper.
Bak in wat kokosolie 2 omeletten van het eimengsel.
Verwarm ondertussen in een steelpannetje een beetje kokosolie en roerbak de rode ui en het wit van de bosuitjes 2 minuten. Voeg dan de schorseneren toe en warm even door.
Voeg een scheutje water plus de bouillonpoeder, tamari en crème fraîche toe en warm het geheel goed door.
Doe de kruidenomelet op een bord en beleg de helft met de schorseneren ragout. Sprenkel de achtergehouden groene bosuiringetjes en de gehakte walnoten erover en klap de omelet dubbel.
Tips
Dit recept leent zich uitermate voor het opmaken van restjes groente. Vervang de schorseneren ragout bijvoorbeeld door een ragout van courgette, paprika, spruitjes. Of kies, als het aspergetijd is, lekker voor asperges.