Om de pompoen kom je in de herfst niet heen. Gelukkig maar! Vandaag heb ik een recept voor een vegane pompoen goulash voor je. Maak 'm van tevoren klaar, des te lekkerder wordt-ie.
Maak alle groente schoon: snijd de pompoen in stukjes (schillen hoeft niet), pel en snipper de ui en knoflook, snijd de prei in ringen en de paprika in stukjes, en snijd de champignons in plakjes. Snijd ook de tofu in blokjes.
Verhit wat kokosolie in een braadpan en roerbak de pompoenblokjes in 5-8 minuten gaar. Neem de pompoen uit de pan.
Roerbak de ui, knoflook en prei een paar minuten, voeg dan de gesneden paprika toe en roerbak nog een paar minuten. Doe ook de pompoen er weer bij.
Voeg de bouillon, gezeefde tomaten en de tomatenpuree toe en roer het geheel door. Breng op smaak met de kruiden (gerookt paprikapoeder, chilipoeder, kurkuma, zout en peper).
Doe nu de plakjes champignons erbij, en laat 10 minuten op een laag vuur pruttelen.
Bak ondertussen in een andere pan de tofublokjes met de tamari in wat kokosolie goudbruin en gaar.
Doe de tofu bij de pompoengoulash, bestrooi met de verse peterselie, en dien op.
Tips
Lekker met bloemkoolrijst, of een groene salade.
In plaats van gewone tofu kun je ook gerookte tofu gebruiken. Laat de tamari dan achterwege.
Extra tip: maak de pompoen goulash ‘s ochtends (of de dag van tevoren) klaar, des te lekkerder wordt-ie.