Gek op Indiaas, maar liever geen koolhydraatrijk brood erbij? Maak dan dit koolhydraatarme naan brood, dat ook nog eens geschikt is voor ketariërs en/of veganisten. En: je bakt 'm gewoon in de koekenpan.
kokosolie om te bakkenof ghee, dan niet meer vegan
Zo maak je het
Meng alle ingrediënten behalve het water en de kokosolie door elkaar.
Voeg het water toe en meng het geheel tot het een deegbol vormt. Als het te kruimelig blijft kun je een klein scheutje water toevoegen. Als het te nat is, dan nog een klein beetje kokosmeel toevoegen.
Laat het deeg 10 minuten rusten. Rol het dan tussen twee vellen bakpapier met een deegroller uit tot een dun, rond / ovaal brood.
Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak het brood aan beide zijden ongeveer 5 minuten.
Tips
Met dit recept bak je 1 naan brood, voldoende als bijgerecht voor twee personen. Één heel naan brood bevat dus 4 koolhydraten.
Het keto naan brood is goed in te vriezen. Gelijk een voorraadje bakken dus!