Op hete dagen is het belangrijk om veel te drinken. Water gaat je dan soms een beetje de keel uithangen. Maak dan eens een koolhydraatarme Perzische citroenlimonade, super verfrissend!
6druppels rozenwateroptioneel, te koop bij drogist of Turkse winkel
lekker veel ijsblokjes
Zo maak je het
Boen de citroenen onder warm water schoon. Halveer ze en snijd er twee schijfjes af. Per de rest uit.
Roer de erythritol door het citroensap, blijf goed roeren totdat het is opgelost. Voeg eventueel het rozenwater toe.
Vul aan met water, en zet minimaal 1 uur koud in de koelkast.
Voor het serveren: halveer 1 citroenschijfje en gebruik dit als garnering op de glazen. Snijd het vruchtvlees van het andere schijfje in kleine stukjes, en verdeel dit over twee glazen. Vul aan met de citroenlimonade. Voeg nu zo veel ijsblokjes toe als nog in het glas passen.
Serveer de Perzische citroenlimonade met het citroenschijfje en een lepeltje om telkens even goed te roeren, voordat je een slok neemt.
Tips
Je kunt ook limoenen gebruiken, of een mix van citroen en limoen.
Nog een makkelijk zomers koud drankje maken? Maak dan eens een horchata op de Paleo manier.