Koolhydraatarm broccoli avocado zomerstamppotje met tomatensalsa
Con
Voor het avondeten heb ik een eenvoudig maar smakelijk zomerstamppotje met broccoli gemaakt, en een lekkere tomatensalsa voor erbij. Het is een stamppot zonder aardappelen, en die mis je niet hoor.
Maak de broccoli schoon en verdeel ze in roosjes. Kook de broccoli in 6-8 minuten beetgaar.
Maak ondertussen de tomatensalsa: snijd de tomaten in kleine stukjes en meng ze met 1 eetlepel olijfolie, limoensap, zout en peper. Snijd de bosui in ringetjes en meng ze door de tomatensalsa.
Giet de gekookte broccoli af en laat goed uitlekken. Snijd de verse muntblaadjes in fijne reepjes.
Maak de avocado’s schoon en snijd het vruchtvlees in stukken. Meng dit samen met de munt, paprikapoeder, peper en zout door de broccoli en stamp dit tot een grove puree. Schenk de 2 resterende eetlepels olijfolie erover.
Verdeel de stamppot over twee borden, bestrooi met de sesamzaadjes, en dien samen met de tomatensalsa op.
Tips
Je kunt als je ervan houdt een paar zwarte olijven toevoegen aan dit zomerstamppotje.