Ben je gek op kimchi? Dan is dit Koreaanse recept iets voor jou. Deze kimchi pannenkoek is glutenvrij en koolhydraatarm, en smaakt vooral voortreffelijk. Lekker als lunch of als lichte avondmaaltijd.
Meng het kikkererwtenmeel met de psyllium en het amandelmeel. Voeg het water toe en meng goed. Meng nu 100 gram van de kimchi erdoor. Voeg eventueel nog wat water toe als het beslag te dik is, je moet het kunnen roeren. Laat 10 minuten staan.
Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en schep de helft van het kimchi mengsel in de pan. Vorm er een iets dikkere pannenkoek van, en laat in ongeveer 5-7 minuten op halfhoog vuur stollen.
Keer de kimchi pannenkoek voorzichtig (ik gebruik een bord) en laat de andere kant eveneens 5-7 minuten bakken.
Bak op dezelfde manier de tweede kimchi pannenkoek.
Halveer ondertussen de avocado en verdeel de resterende kimchi erover. Snijd de bosui in ringetjes.
Server de kimchi pannenkoek samen met de gevulde avocado, bestrooi beiden met de bosui en het sesamzaad.