Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Kikkererwten salade met halloumi en tomatendressing
Con
Een leuk foodswap initiatief op Instagram heeft een heerlijk recept voor een proteïnerijke salade opgeleverd. Het recept heb ik gecompleteerd met een heerlijke tomatendressing.
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
20
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht, Lunch
Keuken
Fusion
Porties
2
personen
Koolhydraten
17 kh
Dit heb je nodig
4
flinke handen ijsbergsla
in reepjes
1/2
komkommer
1/2
blikje
kikkererwten
8
zongedroogde tomaatjes
10
zwarte olijven
200
gr
halloumi
kokosolie om te bakken
2
el
olijfolie
1
tl
witte wijn azijn
2
tl
amandelpasta
1
el
tomatenpuree
versgemalen peper en zout
4
el
geroosterde geschaafde amandelen
Zo maak je het
Schil de komkommer en snijd ze in blokjes. Snijd de halloumi in repen van een halve centimeter dik. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
Klop een dressing van de olijfolie, witte wijn azijn, amandelpasta, tomatenpuree, zout en peper.
Verdeel de ijsbergsla over twee borden, en verdeel de kikkererwten, komkommer, tomaatjes en olijven erover.
Verhit een klein beetje kokosolie in een koekenpan en bak de halloumi aan beide zijden goudbruin. Laat iets afkoelen, leg ze dan op de salade.
Schenk de dressing over de salade, en strooi de geroosterde amandelen erover.
Tips
Deze eiwitrijke kikkererwten salade doet het ook goed met fetablokjes in plaats van halloumi. Hoef je je gasfornuis helemaal niet te gebruiken ;)