Kikkererwten salade met halloumi en tomatendressing

Kikkererwten salade met halloumi en tomatendressing
Kikkererwten salade met halloumi en tomatendressing recept van claudiaskeuken.nl ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Vandaag wordt je hier bij Con-serveert getrakteerd op een recept van Claudia, van Claudiaskeuken.nl. En dat heb je te danken aan ene Mandy en Instagram.  Dat klinkt allemaal best ingewikkeld, dus ik zal je uitleggen waarom een super lekker recept voor een kikkererwten salade met halloumi ineens hier verschijnt.

Swiepswapswoep … uh, wat?

Een tijdje geleden heeft Mandy van Mandyandmore op Instagram een nieuwe hashtag in het leven geroepen: de #swiepswapswoep. Dat vond ik echt té grappig klinken, dus ben ik even uit gaan zoeken wat Mandy nu eigenlijk met deze hilarische hashtag bedoelt.

Kikkererwten salade met halloumi en tomatendressing recept van claudiaskeuken.nl ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Dat zit zo.
Op Instagram worden onder foodbloggers enthousiast recepten van elkaar gedeeld onder de hashtag #foodblogswap. Voor zo’n receptenuitwisseling moet je je opgeven op een besloten Facebook pagina, en dat had Mandy gedaan. Omdat ze maar geen reactie kreeg, besloot ze lekker zelf zo’n receptenuitwisseling te starten. Maar dan wel onder een naam die echt bij Mandy past, en zo werd de swiepswapswoep geboren. Als je je bij Mandy opgeeft, koppelt zij je aan een andere foodblogger, van wie jij de komende maand een recept mag gaan koken.

Claudia’s keuken

En zo werd ik voor de maand juni gekoppeld aan Claudia van Claudiaskeuken. En dat is geen straf, want bij Claudia zijn veel lekkere recepten te vinden!
Ze kookt niet specifiek vegetarisch, haar recepten zijn vooral gebaseerd op de mediterrane leefstijlClaudia kookt  altijd vanuit een gezond perspectief, vandaar dat er geen pakjes of zakjes in haar keuken verschijnen. Ze wil met haar recepten aantonen dat gezond koken weinig tijd hoeft te kosten, en vooral erg lekker kan zijn.

Ik ben eens gaan snuffelen in haar collectie vegetarische recepten, en omdat het een warme dag was kreeg ik wel erg veel zin in haar  kikkererwten salade met halloumi recept. Nu moet je weten dat ik sowieso gek ben op halloumi, dus de keus was snel gemaakt.

Kikkererwten salade met halloumi en tomatendressing recept van claudiaskeuken.nl ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

De salade maken kost weinig tijd, en zit door de kikkererwten en de halloumi boordevol eiwitten. Ik heb (vanwege de koolhydraten) wat minder kikkererwten door de salade gedaan als Claudia doet, en heb ze niet gemist. De salade vult evengoed prima!

Omdat Claudia niet specifiek een saladedressing in haar recept had opgenomen, heb ik er zelf eentje bedacht. Ik koos voor een tomatendressing, dat leek me goed passen bij de zongedroogde tomaatjes die door de salade gaan. En inderdaad, dat pakte goed uit. Manlief en yours truly hebben gesmuld van deze heerlijke kikkererwten salade.

Toch even de koolhydraten tellen

Omdat op Con-serveert nu eenmaal op de koolhydraten wordt gelet, heb ik ze voor je geteld. Ik kwam uit op 17 KH, dat past dus prima in een koolhydraatarm / koolhydraatbeperkt voedingspatroon. Zo zie je maar: je kunt best peulvruchten eten als je koolhydraatarm eet, zo lang je er maar voor zorgt dat ze niet het hoofdbestanddeel van je maaltijd uitmaken.

Kikkererwten salade met halloumi en tomatendressing recept van claudiaskeuken.nl ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Ik heb Claudia gevraagd of ik haar recept ook hier op mijn blog mocht delen, en gelukkig heeft ze toegestemd. Kunnen jullie ook genieten van een makkelijke salade op een mooi zomerdag!

P.S. ik ben van plan om in de maand september weer aan de swiepswoepswap van Mandy mee te doen. Dus wie weet komt er weer een leuk recept van een mede-foodblogger aan!


Kikkererwten salade met halloumi en tomatendressing

17 KH

Bereidingstijd: 20 minuten

Kikkererwten salade met halloumi en tomatendressing recept van claudiaskeuken.nl ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Je hebt nodig voor 2 personen:

4 flinke handen ijsbergsla, in reepjes
1/2 komkommer
1/2 blikje kikkererwten
8 zongedroogde tomaatjes
10 zwarte olijven
200 gr halloumi
kokosolie om te bakken
2 el olijfolie
1 tl witte wijn azijn
2 tl amandelpasta
1 el tomatenpuree
versgemalen peper en zout
4 el geroosterde geschaafde amandelen

Zo maak je het:

      1. Schil de komkommer en snijd ze in blokjes. Snijd de halloumi in repen van een halve centimeter dik. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
      2. Klop een dressing van de olijfolie, witte wijn azijn, amandelpasta, tomatenpuree, zout en peper.
      3. Verdeel de ijsbergsla over twee borden, en verdeel de kikkererwten, komkommer, tomaatjes en olijven erover.
      4. Verhit een klein beetje kokosolie in een koekenpan en bak de halloumi aan beide zijden goudbruin. Laat iets afkoelen, leg ze dan op de salade.
      5. Schenk de dressing over de salade, en strooi de geroosterde amandelen erover.

Tips:

  • Deze kikkererwten salade doet het ook goed met fetablokjes in plaats van halloumi. Hoef je je gasfornuis helemaal niet te gebruiken ;)
  • Meer salades van Con-serveert vind je hier.

Vrij van gluten en toegevoegde suiker.
Geschikt voor koolhydraatarm
 en Primal.

Smaken verschillen: hoeveel sterren geef jij (anoniem)?
[Totaal: 3    Gemiddelde: 3.3/5]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *