Hoe noem je een saus die qua smaak niet goed te treffen valt? Omdat deze saus zo lekker was bij de asperges die ik had klaargemaakt, is het simpelweg aspergesaus geworden. De saus is zuivelvrij en dus geschikt voor vegan eters.
Laat de cashewnoten 15 minuten (of helemaal niet, of een hele nacht) in heet water weken. Als je ze weekt, spoel ze dan goed af.
Doe de cashewnoten samen met de overige ingrediënten in een hoge kom.
Pureer het geheel met de staafmixer. Klaar … makkelijk toch!
Als je de aspergesaus voor gebruik op wilt warmen, doe dat dan op een heel laag vuur en laat de saus niet te heet worden. Zo behoudt je zoveel mogelijk vitaminen in de edelgist (die kan namelijk niet heel goed tegen verhitten).
Tips
Als de saus te dik is, kun je simpel een scheutje water toevoegen tot de gewenste dikte is bereikt. Of doe luxe en voeg een scheutje witte wijn toe!
Niet alleen lekker bij asperges, maar ook als saus voor bijvoorbeeld koolhydraatarme pasta, of koud als dipsaus voor groentesticks.