Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Koolhydraatarme vegan cashew curry met broccoli en peultjes
Con
Niet heel fotogeniek, het recept van vandaag. Maar wel ontzettend lekker: deze curry krijgt een romige smaak door de cashewnoten.
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
20
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Indiaas
Porties
2
personen
Koolhydraten
18 kh
Dit heb je nodig
50
gr
cashewnoten
plus een paar extra voor garnering
200
ml
kokosroom
100
ml
gezeefde tomaten
2
el
kokosyoghurt
2
tl
vadouvan
of kerriepoeder
1/4 - 1/2
tl
gemalen chilipepertjes
of chilipoeder
versgemalen peper en zout
1/2
tl
knoflookpoeder
1
tl
gemberpoeder
1
stronk
broccoli
100
gr
peultjes
200
gr
halloumi
optioneel (niet meer lactosevrij)
kokosolie om te bakken
Zo maak je het
Maal de cashewnoten (houd er een paar achter voor garnering) met de kokosroom en gezeefde tomaten tot een gladde saus.
Meng de yoghurt en de kruiden met een vork door de saus.
Maak de broccoli schoon en verdeel ze in kleine roosjes. Maak de peultjes schoon.
Kook de broccoli in 6-8 minuten gaar, voeg de laatste 2 minuten de peultjes toe.
Giet de broccoli met peultjes af, roer de saus erdoor. Laat een paar minuten op een laag pitje goed doorwarmen,
Bak ondertussen, als je dat wilt, in wat kokosolie de in blokjes gesneden halloumi goudbruin. Meng ze door de curry.
Verdeel de cashew curry over twee borden, bestrooi met een paar gehakte cashewnoten, en serveer direct.
Tips
Kun je geen peultjes krijgen? Neem dan sperziebonen.