Designerfood, wat is dat eigenlijk? Deze paprikasoep heeft daar gelukkig niets mee te maken. Je maakt 'm van scratch, met oven-geroosterde paprika en echte feta. Lekker!
Snijd de paprika in grove stukken en meng met olijfolie, zout en peper.
Verdeel de paprika over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de paprika in 20 minuten tot het velletje zwarte randjes begint te vertonen.
Pel ondertussen de ui en knoflook en snipper ze.
Verhit wat kokosolie in een soeppan en roerbak de ui en knoflook een paar minuten. Voeg dan de bouillon en de geroosterde paprika’s toe en pureer de soep met een staafmixer. Laat op een laag vuurtje 10 minuten sudderen.
Hak ondertussen de pistache noten grof. Verbrokkel de feta. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en roerbak de aubergine ongeveer 5 minuten, tot ze gaar is.
Meng de Italiaanse kruiden door de paprikasoep. Schenk de soep in twee borden of kommen en garneer met de aubergine en pistache nootjes.
Tips
Voor een vegan versie van deze paprikasoep kun je gewoon de feta weglaten.