Deze eicurry is lekker kruidig maar niet scherp van smaak. Ze bevat door de zoete aardappel iets meer koolhydraten dan gemiddeld. Maak ze een dag van tevoren klaar. Makkelijk!
Kook de eieren hard. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de gember en snijd ze in dunne staafjes. Snijd de tomaten in stukjes.
Schil de zoete aardappel en snijd ze in blokjes. Kook deze in een beetje water in 4-5 minuten gaar. Giet af.
Verhit wat kokosolie in een koekenpan. Draai het vuur halfhoog en roerbak de fenegriek zaadjes 1 minuut. Voeg dan de ui, knoflook en gember toe en roerbak nog 2 minuten.
Voeg nu de tomaten, kokosmelk, tamari en de kerriepoeder, kurkuma en peper toe, en verhit het geheel goed.
Doe de gekookte zoete aardappel en de doperwtjes erbij en draai het vuur halfhoog. Laat de curry 5-10 minuten sudderen.
Pel de eieren en halveer ze. Verdeel de curry over twee borden en leg de eieren erop. Strooi er nog wat nigella zaadjes over.
Tips
Houd je van meer pit, voeg dan een rode chilipeper toe, al dan niet met de zaadjes.