Als je geen oliebollen met poedersuiker wilt eten deze oudejaarsavond, maak dan deze appelburger met geitenkaas. Afgekeken van de hippe hamburger, maar dan in een zoete versie.
Rooster de gehakte amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
Was de appels en verwijder het klokhuis. Snijd ze in drie dikke plakken. Bak ze in een beetje kokosolie tot ze beginnen te bruinen. Bewaar het kokosvet.
Ris de tijmblaadjes van de takjes.
Maak, op een met bakpapier beklede bakplaat, twee “hamburgers”: appel en geitenkaas laag om laag (zie foto). Strooi tussen elke laag wat kaneel en wat tijmblaadjes.
Sprenkel de gehakte amandelen en het achtergehouden kokosvet uit het pannetje over de appel burger, en bak ze 8-10 minuten in de oven tot de geitenkaas begint te smelten.
Tips
Geitenkaas (in rol-vorm, snijdbaar) is in principe lactose-arm. Maar check voor de zekerheid de verpakking.