Appelburger met geitenkaas

Appelburger met geitenkaas
Appel burger met geitenkaas recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

2019 komt eraan!
Dat wordt weer oliebollen eten op 31 december. Of niet, als je braaf koolhydraatarm / -beperkt en glutenvrij eet. En voor die brave mensen heb ik een andere zoete lekkernij voor oudejaarsavond gemaakt: een hamburger.
Oh, dat klinkt niet als een zoet gerecht? Toch is deze appelburger met geitenkaas, afgekeken van de ouderwetse hamburger, een gezonde zoete traktatie.

Oudejaars snack

Oudejaarsavond is voor mij de avond dat ik niet kook, en toch kook. Aan een avondmaaltijd doe ik dan namelijk niet. In plaats daarvan maak ik een soort buffet-voor-twee thuis, met allerlei kleine hapjes waar ik samen met manlief de hele avond van snack. Natuurlijk zijn de meeste snacks koolhydraatarm (veel kaas, kan ik je vertellen), maar op een feestelijke avond mag het ook best een gezond koolhydraatje meer zijn hoor.

Appelburger met geitenkaas recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Van de oliebollen blijf ik liever af. Maar goed dat je die niet hebt in Duitsland. In plaats daarvan eten ze hier nog iets veel zoeters: Berliner bollen. Deze zijn niet zoals in Nederland met pudding gevuld, maar met een zoete vruchtenmoes. En dan poedersuiker of glazuur erover. Je snapt het al: het aantal koolhydraten in één bol eet ik normaal gesproken in een hele week. Maar toch vind ik het stiekem wel leuk en vooral lekker om een gezonde zoete snack op oudejaarsavond te kunnen eten, terwijl ik aan het aftellen ben.

Appel burger met geitenkaas recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Hamburger concept

Het recept van vandaag heb ik dus afgekeken van de hamburger. Nu de burgertentjes als paddenstoelen uit de grond schieten, vond ik het wel leuk om het concept van een hamburger (broodje met laagjes vlees, groente en saus ertussen) eens op een heel andere manier te gebruiken. Maar wel zonder brood natuurlijk.

Voilà … de appelburger! Deze appelburger met geitenkaas is echt heel makkelijk te maken, en stilt je zoete trek die je ongetwijfeld krijgt als je mede-oudjaarvierders aan de oliebollen met poedersuiker zitten. En ja, een appel heeft een koolhydraatje meer, maar is nog steeds veel gezonder als al die poedersuiker hoor. Dus geniet er lekker van deze oudejaarsavond!

P.S. ook lekker als nieuwjaarsontbijt …


Appelburger met geitenkaas

21 KH

Bereidingstijd: 10 minuten, plus 10 minuten oventijd

Appelburger met geitenkaas recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Je hebt nodig voor 2 personen:

2 kleine appels
kokosolie om te bakken
1 tl kaneel
4 plakken geitenkaas (van een rol)
2 takjes tijm
handje gehakte amandelen

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Rooster de gehakte amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Was de appels en verwijder het klokhuis. Snijd ze in drie dikke plakken. Bak ze in een beetje kokosolie tot ze beginnen te bruinen. Bewaar het kokosvet.
  4. Ris de tijmblaadjes van de takjes.
  5. Maak, op een met bakpapier beklede bakplaat, twee “hamburgers”: appel en geitenkaas laag om laag (zie foto). Strooi tussen elke laag wat kaneel en wat tijmblaadjes.
  6. Sprenkel de gehakte amandelen en het achtergehouden kokosvet uit het pannetje over de appel burger, en bak ze 8-10 minuten in de oven tot de geitenkaas begint te smelten.

Tips:

Vrij van gluten en toegevoegde suiker. Bevat natuurlijke suiker uit fruit.
Geschikt voor koolhydraatarm en Primal.

Smaken verschillen: hoeveel sterren geef jij (anoniem)?
[Totaal: 2    Gemiddelde: 1.5/5]

Al geprobeerd?

Conny (zeg maar Con) roert in de pannen in haar koolhydraatarme keuken in Bremen, Duitsland. Ze is gek op koffie (#geendagzonder), 75% vega, 20% vegan, 5% vis eter (of zoiets) en een heuse bosbessen fetisjist. Verder zie je haar elke dag wel ergens fietsen en/of wandelen, bespeelt ze regelmatig haar E-piano, en houdt ze enorm van muziek, films, koken, eten en fotograferen. Haar motto: ‘Eten en laten eten’.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *