Saganaki is een Grieks gerecht en is hier met feta gemaakt. Met een koolhydraatarme en glutenvrije paneerlaag natuurlijk, die je met verse tijm nog wat extra pep geeft. Een heerlijk kerstrecept!
Doe de gemalen amandelen in een diep bord en meng ze met de tijmblaadjes en versgemalen peper en zout. Kluts het ei met het citroensap los in een ander diep bord.
Verhit wat kokosolie in een koekenpan.
Snijd de feta in twee stukken. Haal ze eerst door het ei en dan door het amandelpaneer. Doe ze dan direct in de pan en laat ze aan beide zijden ongeveer 2 minuten bakken (let op: heel voorzichtig keren).
Haal de saganaki uit de pan en leg ze voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 10 minuten in de oven.
Verhit ondertussen nog wat kokosolie in hetzelfde koekenpannetje en draai het vuur halfhoog. Leg de kerstomaatjes op hun snijvlak in de pan, en laat ze vijf minuten zachtjes bakken zodat het vocht verdampt. Roer de olijven erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Dien de saganaki samen met de geroosterde kerstomaatjes op. Bestrooi de tomaatjes eventueel nog met wat verse basilicum.
Tips
Wil je er toch iets extra’s bij? Maak dan een simpele courgetti die je kort roerbakt met een uitgeperste teen knoflook, en waar je op het bord nog een scheutje goede olijfolie en versgemalen peper en zout overheen doet. Met misschien nog wat geroosterde pijnboompitjes?