Je ziet ze overal op de Duitse kerstmarkten: kraampjes met gebrande amandelen. Ik heb een koolhydraatarme versie voor je gemaakt. Pas op: gevaarlijk lekker!
Breng in een steelpannetje het water met de erythritol tegen de kook aan.
Voeg de amandelen plus een snuf zout en eventueel de speculaaskruiden toe. Goed doorroeren.
Laat op middelhoog vuur zachtjes koken tot het een caramel wordt. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Let op dat je de amandelen niet te lang op het vuur laat, anders verbrandt de caramel.
Stort de amandelen op een met bakpapier beklede plank en laat minstens twee uur afkoelen. Als de amandelen te veel aan elkaar plakken, kun je ze na die twee uur losbreken.
Tips
Dit recept maakt een bakje van ongeveer 100 gram gebrande amandelen.
De gebrande amandelen kunnen de volgende dag iets wit uitgeslagen zijn. Dat is de erythritol die na afkoelen weer enigszins kristalliseert. Geen zorgen, je kunt ze gewoon lekker eten! Ze blijven lang goed.