Dit pompoenbrood is echt top geworden en is .... koolhydraatarm! Met slechts 2 koolhydraten in een sneetje, past het brood zelfs in een ketogeen dieet.
Maak de pompoen schoon, je hoeft ze niet te schillen. Rasp de pompoen in een keukenmachine fijn.
Maal het lijnzaad tot meel. Ik doe dat in een koffiebonenmolen, werkt perfect.
Klop de eieren los in een beslagkom. Voeg de yoghurt en de gesmolten kokosolie toe en meng goed. Voeg de geraspte pompoen toe en roer alles goed door elkaar.
Meng in een andere kom het lijnzaadmeel met het kokosmeel, de bakpoeder en een snuf zout.
Roer nu droog in nat: het meel mengsel door het eiermengsel. Roer goed door tot er een plakkerig deeg ontstaat.
Schep het deeg in een met bakpapier beklede brood- of cakevorm (de mijne meet 22 cm). Strijk het glad.
Besprenkel het pompoenbrood met wat water en strooi de pompoenpitten erover. Druk eventueel iets aan.
Bak het pompoenbrood in de oven in ongeveer 50 minuten gaar. Check met een cakeprikker.
Laat het brood in de vorm helemaal afkoelen voordat je het snijdt.
Tips
Na afkoeling kan het zijn dat er onder in je broodvorm een laagje vocht is ontstaan. Dat is het vocht uit de pompoen. Haal daarom wel je brood uit de vorm als het afgekoeld is, anders wordt het een soppige toestand.