Koolhydraatarme sperziebonen schotel met zilveruitjes en ananas
Con
Hygge of lagom? Deze vegane sperziebonen schotel voldoet aan beide. De gerookte tofu, mosterd, zilveruitjes, en ananas geven een gebalanceerd smaakpalet. Niet te pittig, niet te zoet ... precies goed!
Maak de sperziebonen schoon, snijd ze in stukjes, en kook ze in ongeveer 6 minuten beetgaar en giet af.
Pel ondertussen de ui en snijd ze in hele of halve ringen. Snijd de ananas in blokjes. Snijd de gerookte tofu in blokjes.
Verhit een beetje kokosolie in een hapjespan, en roerbak de tofu 5 minuten op halfhoog vuur. Voeg de ui toe en roerbak nog 2 minuten mee.
Voeg de gekookte sperziebonen, ananas en zilveruitjes toe en verhit het geheel. Voeg dan nog de mosterd en Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.
Tips
Je kunt gerookte tofu vervangen door gewone tofu, die je eerst even marineert in een scheutje tamari.
Als je je meer koolhydraten kunt/mag permitteren, dan kun je nog een blikje kikkererwten met de sperziebonen schotel meewarmen.