Sociale media heeft zijn voors en tegens. Een voordeel is dat je leuke contacten met volgers krijgt, en dat levert dan zomaar een recept voor koolhydraatarme bosbessen muffins op.
Meng in een beslagkom het ei en de yoghurt, gesmolten kokosolie, kaneel, citroensap en een snuf zout door elkaar.
Meng in een andere kom het amandelmeel met het bakpoeder, psyilliumvezels, erythritol, kaneel en een snuf zout. Doe dit mengsel bij het yoghurtmengsel en roer het geheel goed door.
Meng de bosbessen door het deeg.
Verdeel het deeg over 6 muffinvormpjes (ik doe ze in muffin-papiertjes). Bestrooi indien gewenst met de gehakte amandelen.
Bak de bosbessen muffins in 20-30 minuten gaar.
Tips
Varieer eens met het fruit, maar houd het wel koolhydraatarm.
Liever geen erythritol gebruiken? Vervang dit door honing (per muffin plus 1 KH).
Dit recept is gepubliceerd op mijn blog met permissie van @denisvr.