Bosbessen muffins

Koolhydraatarme bosbessen muffins recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl
Koolhydraatarme bosbessen muffins recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

De meeste blogs zijn via de sociale media te volgen, zo ook de mijne. Sociale media heeft onze manier van communiceren veranderd. Hadden we in mijn jeugd alleen een telefoon (jawel, aan een snoer) in huis, tegenwoordig heeft ieder gezinslid zijn eigen mobiele telefoon en tablet. En dat verandert ook het straatbeeld. In Berlijn bots je regelmatig tegen toeristen aan die met hun mobieltje als een soort wichelroede voor hun neus door de stad trekken.

Goed of slecht?

Maar is de komst van de sociale media nu goed of slecht? Dat ligt aan wie je het vraagt, en hoe je zelf die media gebruikt. Voor een blogger kan Facebook een prima manier zijn om clientèle op te bouwen en ermee te communiceren, voor de gefrustreerde medemens kan het een middel zijn om negativiteit te verspreiden, en er anderen mee pijn te doen.

Koolhydraatarme bosbessen muffins recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Er zijn meer voor- en nadelen van sociale media te bedenken. Een korte opsomming.

Voor:
  • Het is een toegankelijke manier om met vrienden en familie die ver weg wonen, te communiceren. Ik spreek uit eigen ervaring …
  • Het is visueel: kon je vroeger aan de telefoon alleen iets vertellen over wat je had beleefd, met sociale media kun je je verhaal opleuken met foto’s en filmpjes.
  • Het is voor een blogger of ondernemer een handige manier om in contact te zijn met zijn/haar volgers, en die volgers op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes.
  • Het is gewoon leuk. Ik geef het toe, soms is het gewoon leuke ontspanning om door de Instagram-feeds van collega-foodbloggers te scrollen. Prachtige foto’s van lekker eten komen voorbij, en die inspireren natuurlijk enorm.

Koolhydraatarme bosbessen muffins recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Tegen:
  • Verslaving: er bestaat een grote kans dat je het moeilijk vindt om los te komen via de sociale media. Stel je voor dat je wat mist …
  • Informatie overload: er komt nogal wat op je af, elke keer als je je Facebook even checkt. Want alles en iedereen post van alles en nog wat. Dat kan best stress opleveren.
  • Privacy: er wordt nogal wat gedeeld op sociale media, en dan wordt het al snel moeilijk om de privacy helder voor ogen te houden. De meest recente ontwikkelingen rond Facebook (april 2018) zorgden ervoor dat zelfs gerenommeerde bedrijven zich van Facebook afwenden.
  • Mensen praten niet meer met elkaar. Omdat je zo makkelijk even een WhatsApp-je naar die vriendin kunt sturen, vergeet je snel om ouderwets menselijk contact te houden. Daarom zie je steeds meer cafés waar geen wifi is. Meestal te herkennen aan een bord met de tekst “hier praten wij met elkaar”, of iets in die trant.

Bosbessen muffins

Om op één van de voordelen van sociale media terug te komen: het recept van vandaag hebben jullie te danken aan Instagram. Want op dat sociale medium kwam ik een paar weken geleden een recept tegen van één van mijn volgers, die ik zelf ook volg: @denisvr. Het was een recept voor koolhydraatarme bosbessen muffins. En als rasechte bosbessen-fetisjist leek me dat wel wat.

Koolhydraatarme bosbessen muffins recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Omdat je het recept nu terug ziet op Con-serveert (met vriendelijke permissie van Denis natuurlijk), snap je wel dat het een succes recept was. Inmiddels al meerdere keren gemaakt, en een heel klein beetje getweakt, om de bosbessen muffins iets steviger en minder zoet te krijgen.

Je kunt deze koolhydraatarme bosbessen muffins natuurlijk bij de koffie of thee serveren, maar waarom niet eens koninklijk ontbijten met een muffin? Ze zijn zo gezond, dat dat makkelijk kan.
Maar je kunt ook gewoon van deze muffin snoepen terwijl je je zit te verlekkeren bij de foto’s van je collega-foodbloggers op de sociale media ;-)

Volg je Con-serveert al? Niet?? Je kunt Con-serveert volgen op Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin’.
Zie je daar!


Bosbessen muffins

Koolhydraatarme bosbessen muffins recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl6 KH

Bereidingstijd: 10 minuten (plus 30 minuten oventijd)

 

 

Je hebt nodig voor 6 muffins:

125 gr Griekse yoghurt of kwark
125 gr amandelmeel
1 ei
1 el kokosolie, gesmolten
2 tl wijnsteenbakpoeder
2 tl psylliumvezels
1-1,5 el erythritol
1 tl kaneel of koekkruiden
snuf zout
handje bosbessen
scheutje citroen- of limoensap
2 el gehakte amandelen (optioneel)

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng in een beslagkom het ei en de yoghurt, gesmolten kokosolie, kaneel, citroensap en een snuf zout door elkaar.
  3. Meng in een andere kom het amandelmeel met het bakpoeder en de psyilliumvezels. Doe dit mengsel bij het yoghurtmengsel en roer het geheel goed door.
  4. Meng de bosbessen door het deeg.
  5. Verdeel het deeg over 6 muffinvormpjes (ik doe ze in muffin-papiertjes). Bestrooi indien gewenst met de gehakte amandelen.
  6. Bak de bosbessen muffins in 20-30 minuten gaar.

Tips:

  • Varieer eens met het fruit, maar houd het wel koolhydraatarm.
  • Liever geen erythritol gebruiken? Vervang dit door honing (per muffin plus 1 KH).
  • Maak ook eens de chocolade lijnzaad muffins van Con-serveert.

Vrij van gluten. Bevat zoetstof.
Geschikt voor koolhydraatarm, LCHF en Primal.

Smaken verschillen: hoeveel sterren geef jij (anoniem)?
[Totaal: 1    Gemiddelde: 4/5]

Conny (zeg maar Con) roert in de pannen in haar koolhydraatarme keuken in Bremen, Duitsland. Ze is gek op koffie (#geendagzonder), 75% vega, 20% vegan, 5% vis eter (of zoiets) en een heuse bosbessen fetisjist. Verder zie je haar elke dag wel ergens fietsen en/of wandelen, bespeelt ze regelmatig haar E-piano, en houdt ze van films, kookboeken en fotograferen. Haar motto: ‘Eten en laten eten’.

3 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*