Koolhydraatarme asperges met avocado-basilicumsaus
Con
Deze asperges met avocado-basilicumsaus serveer ik als hoofdgerecht, met als bijgerecht gebakken halloumi. Daar heb je echt geen extra aardappeltjes bij nodig!
Maak de asperges zorgvuldig schoon, en kook ze in 6-8 minuten gaar.
Was ondertussen de basilicum en pluk de blaadjes van de stengels. Maak de avocado schoon en snijd ze in grove stukken.
Doe de avocado, yoghurt, basilicumblaadjes, gerookte paprikapoeder, citroensap en een flinke snuf zout en peper in een hoge kom, en mix met de staafmixer tot een gladde saus.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
Giet de asperges af, leg ze op een mooie schaal, en verdeel de avocado-basilicumsaus erover. Bestrooi het gerecht met de pijnboompitjes.
Tips
In de lente kun je de basilicum ook vervangen door daslook, als je dat kunt krijgen.