Asperges met avocado-basilicumsaus

Asperges met avocado-basilicumsaus

Asperges met avocado-basilicumsaus recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Lente!!! En eeeeeindelijk weer tijd voor asperges!
De lente heeft voor mij zo zijn voor- en nadelen. Heerlijk weer asperges eten, jammer van de boompollen. Gelukkig is het eind van de boompollentijd in zicht, het aspergeseizoen nog maar net begonnen. Dat wordt een paar weken genieten van het witte goud! De eerste lading heb ik inmiddels gemaakt: asperges met avocado-basilicumsaus, een makkelijk koolhydraatarm gerecht. Kan ik elke dag wel eten!

Lente schoonmaak

De lente is ook het seizoen om je huis weer eens lekker helemaal te soppen. Klinkt alsof ik dat leuk vind, toch? Uhhh nou nee, je moet weten dat ik niet zo’n heel enthousiaste huisvrouw ben. Vaak vind ik het zonde van de tijd. Heb je net gedweild, draai je je even om, zitten er al weer modder-afdrukken op van niet nader te noemen personen die even vergeten de schoenen uit te doen. Of je hebt net het aanrecht en fornuis helemaal blinkend gepoetst. ‘s Avonds ga je dan weer lekker voor de blog kokkerellen, en ja, dan kun je dus weer opnieuw beginnen. Want ik weet niet hoe het er bij jou in de keuken aan toe gaat als je kookt, maar bij mij lijkt het soms alsof er een bom is geëxplodeerd. Zou je niet zeggen toch, als je die mooie opgeruimde foto’s op de blog ziet!

Asperges met avocado-basilicumsaus recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Wat ik dan weer wel leuk vind om te doen, is een grote schoonmaak houden in mijn kledingkast. Wist je dat ik dat twee keer per jaar doe? Een keer in de lente, een keer in de herfst. En niks is leuker dan kleren op te ruimen die je te groot zijn geworden, omdat je wat kilo’s bent kwijtgeraakt. Toch?? Dat ruimt lekker op! Ik heb wat tips voor je die ik zelf toepas als ik mijn kledingkast uitmest.

Kleding opruimen: tips

 • Kleding die te groot of te klein is, zonder pardon wegdoen, kapotte kleding repareren of weggooien. Krijg je die vetvlek er echt nooit meer uit? Even streng zijn voor jezelf: weg ermee! Kleding die nog goed is, breng je natuurlijk naar een goed doel, of naar de kringloopwinkel. Ben je toch nog emotioneel gehecht aan die ene jurk (ja, ik heb er ook zo eentje), bewaar die dan in een kledingdoos op zolder, uit het zicht. Zoals manlief graag zegt: “weggooien kan altijd nog ;-) “.
 • Kleding waar je over twijfelt, leg of hang je in een apart hoekje in je kast. Ideaal is een aparte kast of plank als je die extra ruimte hebt. Hangt/Ligt het er bij de volgende opruimbeurt nog ongebruikt, dan weg ermee.
 • Alle kleding die je terug in je kast hangt, met de hanger naar achteren hangen. Draag je iets, hangt het dan na het dragen terug met de hanger naar voren. Zo zie je makkelijk wat je wel en niet draagt. Hangen er bij de volgende opruimbeurt nog kledinghangers achterstevoren? Weg ermee! Of eventueel nog een seizoen naar de twijfelhoek verbannen.

Kleurenkaart kleuranalyse ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

 • Wat meer overzicht brengt, is je kleding op kleur te sorteren.
  Wist je dat ik een aantal jaar geleden een kleur- en stijlanalyse heb gedaan? In de categorie “kost wat, heb je wat”, heb ik een ontzettend leuke middag in Leerdam gehad waar ik veel heb geleerd. Het leuke van deze analyse was dat ik een zak met eigen kleding mee moest brengen, die we ter plekke aan de hand van de analyse hebben uitgezocht. Ik kwam dus thuis in mijn eigen kleren, maar wel in een combinatie die ik zelf nooit had kunnen bedenken … zo leerzaam! Nu komt het eigenlijk nooit meer voor dat ik een heuse miskoop doe. En het is makkelijk met shoppen: ik weet nu wat ik beter in de winkel kan laten hangen, en wat ik wel kan gaan passen. De kleurenkaart heb ik na al die jaren niet meer bij me, maar ik bekijk ‘m thuis nog vaak.
 • Oh, en vergeet je schoenen en je jassen niet aan hetzelfde regime te onderwerpen ;-) .

Aspergetijd

Oké, weer even terug naar waar het op deze blog allemaal om gaat: koolhydraatarm eten natuurlijk. En asperges passen daar prima bij!

Asperges met avocado-basilicumsaus recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Mijn asperges koop ik, als ik in Bremen ben, steevast bij het kraampje van mijn “achterbuurman” Hof Kaemena (stel je voor, asperges quasi uit je achtertuin). Ik heb ze klaargemaakt met een eenvoudige avocado-basilicumsaus. De asperges worden ‘s ochtends gestoken, ‘s avond liggen ze op je bord. Kraakvers, en dat proef je. Daar moet je dan geen ingewikkelde saus bij maken, maar het gewoon lekker en koolhydraatarm houden.

Ik eet de asperges met avocado-basilicumsaus als hoofdgerecht, met als bijgerecht een plak gebakken kaas, bijvoorbeeld halloumi. Maar je kunt ook roerei erbij serveren,. Dat levert nul extra koolhydraten op. Omdat de avocado veel gezonde vetten levert, en de kaas natuurlijk vetten én eiwitten, vult deze maaltijd prima. Dat heeft echt geen extra aardappeltjes nodig!

Asperges met avocado-basilicumsaus recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Koolhydraatarme asperges met avocado-basilicumsaus

Con
Deze asperges met avocado-basilicumsaus serveer ik als hoofdgerecht, met als bijgerecht gebakken halloumi. Daar heb je echt geen extra aardappeltjes bij nodig!
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Porties 2 personen
Koolhydraten 10 kh

Dit heb je nodig
  

 • 500 gr witte asperges
 • 1 avocado
 • 2 takjes verse basilicum
 • 3 el Griekse yoghurt 10% vet
 • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
 • sap van een halve citroen
 • versgemalen zout en peper
 • handje pijnboompitjes

Zo maak je het
 

 • Maak de asperges zorgvuldig schoon, en kook ze in 6-8 minuten gaar.
 • Was ondertussen de basilicum en pluk de blaadjes van de stengels. Maak de avocado schoon en snijd ze in grove stukken.
 • Doe de avocado, yoghurt, basilicumblaadjes, gerookte paprikapoeder, citroensap en een flinke snuf zout en peper in een hoge kom, en mix met de staafmixer tot een gladde saus.
 • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
 • Giet de asperges af, leg ze op een mooie schaal, en verdeel de avocado-basilicumsaus erover. Bestrooi het gerecht met de pijnboompitjes.

Tips

 • In de lente kun je de basilicum ook vervangen door daslook, als je dat kunt krijgen.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (nog geen stemmen)
Laden...


Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *