Pichanga komt uit Chili en is eigenlijk de Chileense versie van de kapsalon. Je weet wel, die shoarmaschotel met patat. Mijn pichanga is vegetarisch, lactosevrij, en natuurlijk koolhydraatarm.
Snijd de knolselderij in patatvormige reepjes. Doe ze in een kom, strooi de kruiden erover (kurkuma, paprikapoeder, chilipoeder, peper, zout), en meng. Giet dan de olijfolie erover en meng nogmaals.
Verdeel de knolselderij-patat op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak de groente in 30 minuten gaar. Roer halverwege een keer om.
Snijd ondertussen de avocado in stukjes en de hardgekookte eieren in partjes. Halveer de tomaatjes. Indien nodig of gewenst, verwijder de pit uit de olijven. Heb je grote augurken, snijd deze dan ook in hapklare parten. Snijd de bosui in ringetjes.
Als de knolfriet klaar is, verdeel deze dan over twee borden. Schik de overige gesneden ingrediënten erop, bestrooi met de bosui en dien op.
Tips
Je kunt de pichanga ook over twee ovenbestendige bordjes / schaaltjes verdelen, wat geraspte kaas erover verdelen, en nog een paar minuten terug in de oven zetten.
Zure augurken bevatten veel minder koolhydraten dan hun zoetzure vrienden. Per 100 gram scheelt het al gauw 5 tot 6 koolhydraten!