Kaascrackers zijn een hit op het koolhydraatarme internet, maar je kunt er meer mee dan zo uit het vuistje eten. Deze kaaskletskop leent zich prima voor een mooi voorgerecht.
Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin, en laat afkoelen op een stukje keukenpapier.
Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Vorm vier bergjes van de geraspte kaas, druk ze een beetje plat en laat wat ruimte ertussen omdat ze tijdens het bakken iets uitvloeien. Bak de kaaskletskoppen ongeveer 8-10 minuten tot ze net bruin beginnen te kleuren. Blijf erbij, elke oven is anders!
Neem de kletskoppen uit de oven en laat ze afkoelen.
Snijd de avocado en mozzarella in plakjes, en halveer de kerstomaatjes.
Leg de kaaskletskop op een mooi bord. Leg er vervolgens een plak avocado op, dan een plakje mozzarella, en top die met een halve kerstomaat, een beetje pesto en een paar pijnboompitjes. Maal er verse zwarte peper overheen en dien direct op.
Tips
Meer mensen aan tafel? Simpelweg de hoeveelheden ver(drie)dubbelen.
De kaaskletskop kan snel in de magnetron bereid worden: vorm een bergje kaas op bakpapier, anderhalve minuut op vol vermogen, en klaar is je kaascracker.