Kaaskletskop met avocado en mozzarella

Kaaskletskop met avocado en mozzarella
Een prachtig klein gerechtje op je Paas-tafel, deze kaaskletskop met avocado. En lekker koolhydraatarm natuurlijk. Beleg met avocado en je krijgt ook nog eens goede vetten binnen ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Pasen komt eraan, dus het wordt hoog tijd om met een recept te komen dat het goed doet bij de paasbrunch. Je zou toch bijna vergeten dat het bijna Pasen is met dat weer van de laatste weken. Gisteren lag er nog sneeuw! Hoe was het ook alweer … maart roert zijn staart …
Laten we maar hopen dat april niet doet wat ie zelf wil, maar wat wij willen … lenteweer!

Paasbrunch

In Nederland is de paasbrunch erg populair. Veel restaurants bieden paasbrunches aan, maar ook thuis wordt vaak een uitbundige paasmaaltijd bereid. En dat betekent meestal veel koolhydraten, want er wordt dan volop brood gegeten. En brood, dat is toch wel het moeilijkst voor de meeste low carbers om te moeten missen. Jammer, want er is zoveel ander lekkers!

Kaaskletskop met avocado en mozzarella recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Zelf heb ik niet zo’n moeite met het laten staan van brood. Waarschijnlijk speelt ook mee dat ik meestal last van mijn binnenwerk krijg als ik toch aan het brood ga, vermoedelijk vanwege de gluten. En dus eet ik liever geen brood. Tja, vraagt men dan altijd, wat eet je dan wel? Nou, heb je even …

Geen brood?

Je kunt wel aan de recepten op mijn blog zien dat er genoeg keuze is. Want alles wat op de blog komt, eet ik natuurlijk zelf ook. En dus tover ik ‘s middags voor lunch een lekker aspergesoep op tafel, bak een California omelet die ik lekker vul, of maak een prachtige lente salade. Eventueel een paar koolhydraatarme crackers erbij en ik kan er de hele middag weer tegen.

Kaaskletskop met avocado en mozzarella recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Kaas als broodvervanger

Geliefd op de meeste koolhydraatarme tafels is kaas. En niet voor niets, want kaas is zeer veelzijdig en bevat nauwelijks koolhydraten.

Een grote hit op het internet zijn momenteel de zogeheten kaascrackers. Want ja, ook van kaas kun je crackers maken, heel eenvoudig zelfs. Het resultaat hangt vooral af van de soort kaas die je gebruikt. Zelf gebruik ik het liefst zeer fijngemalen parmezaanse kaas, daarmee worden je kaascrackers lekker luchtig en knapperig. Ze lijken dan meer op kletskoppen dan op crackers, vandaar de naam hartige kaaskletskop.

Je kunt het nog simpeler doen en gewoon een plak kaas bakken, het beste leent zich rookkaas hiervoor. Google maar eens, je komt veel voorbeelden tegen.

Kaaskletskop met avocado en mozzarella recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

 

Bij de paasbrunch doen die kaaskletskoppen het ook goed natuurlijk. Maar voor die speciale gelegenheid heb ik ze wel een beetje aangekleed. Je kunt ze op die manier ook als klein voorgerechtje serveren. Staat mooi op tafel!

De combinatie van de crunchy kletskop met de zachte mozzarella en de romige avocado is onverslaanbaar. En dan ook nog eens super koolhydraatarm! Dus ben je nog op zoek naar een klein gerechtje voor de paastafel, maak dan deze kaaskletskop! En bak er meteen een paar meer, want je kunt ze prima bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Dat levert je nul koolhydraten voor een lekkere hartige snack, of als bijlage bij de soep.


Kaaskletskop met avocado

3 KH

Bereidingstijd: 10 minuten

Kaaskletskop met avocado en mozzarella recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Je hebt nodig voor 4 personen:

50 gr gemalen Grana Padano kaas
1 avocado
1 bol mozzarella
4 kerstomaatjes
1 el pesto
klein handje pijnboompitjes
versgemalen zwarte peper

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin, en laat afkoelen op een stukje keukenpapier.
  3. Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Vorm vier bergjes van de geraspte kaas, druk ze een beetje plat en  laat wat ruimte ertussen omdat ze tijdens het bakken iets uitvloeien. Bak de kaaskletskoppen ongeveer 8 minuten tot ze net bruin beginnen te kleuren. Blijf erbij, elke oven is anders!
  4. Neem de kletskoppen uit de oven en laat ze afkoelen.
  5. Snijd de avocado en mozzarella in plakjes, en halveer de kerstomaatjes.
  6. Leg de kaaskletskop op een mooi bord. Leg er vervolgens een plak avocado op, dan een plakje mozzarella, en top die met een halve kerstomaat, een beetje pesto en een paar pijnboompitjes. Maal er verse zwarte peper overheen en dien direct op.

Tips:

  • Meer mensen aan tafel? Simpelweg de hoeveelheden ver(drie)dubbelen.
  • De kaaskletskop kan snel in de magnetron bereid worden: vorm een bergje kaas op bakpapier, anderhalve minuut op vol vermogen, en klaar is je kaascracker.
  • Te kazig? Vervang de mozzarella door zure room.

Vrij van gluten, noten en toegevoegde suiker.
Geschikt voor koolhydraatarm, keto, LCHF en Primal.

Smaken verschillen: hoeveel sterren geef jij (anoniem)?
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Al geprobeerd?

Conny (zeg maar Con) roert in de pannen in haar koolhydraatarme keuken in Bremen, Duitsland. Ze is gek op koffie (#geendagzonder), 75% vega, 20% vegan, 5% vis eter (of zoiets) en een heuse bosbessen fetisjist. Verder zie je haar elke dag wel ergens fietsen en/of wandelen, bespeelt ze regelmatig haar E-piano, en houdt ze enorm van muziek, films, koken, eten en fotograferen. Haar motto: ‘Eten en laten eten’.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *