Koolhydraatarme omelet met spinazie, champignons en avocado
Con
Wat voor ei-gerechten zijn er eigenlijk? Nou veel! Een goede bekende is de omelet, hier gevuld met een berg koolhydraatarme gezondheid in de vorm van spinazie, champignons en avocado.
Kluts de eieren met de ongezoete melk, en zout en peper goed los.
Was de spinazie en droog ze (in een sla-centrifuge gaat dat het makkelijkst). Snijd de champignons in plakjes. Maak de avocado schoon en snijd ze in blokjes. Snijd de geitenkaas in stukjes.
Verhit wat kokosolie in een pan en roerbak de champignons tot ze kleuren. Giet evt. het vrijgekomen kookvocht af. Voeg de spinazie toe en roerbak tot de blaadjes gaan slinken. Breng op smaak met zout en peper, en doe de groenten op een bord.
Verhit nogmaals wat kokosolie (kan gewoon in dezelfde koekenpan, scheelt afwas), en bak van de eieren twee omeletten. Meng ondertussen de avocado, geitenkaas en walnoten door het groentemengsel.
Leg de omeletten op een bord en verdeel het groentemengsel erover. Klap de omelet met spinazie half over de groente en bestrooi met de bieslook. Direct opdienen!
Tips
Natuurlijk kun je je omelet met spinazie variëren door een andere kaas te kiezen, bijv. mozzarella of camembert.
Je kunt de kaas ook helemaal achterwege laten (dan lactosevrij!), en nog wat meer (gemengde) noten toevoegen.