Er is een nieuwe favoriet in de koolhydraatarme keuken gearriveerd. Of beter gezegd is het een hele oude bekende: de wortelpeterselie. Maak nu kennis met deze groente in een winterse soep.
Boen de wortelpeterselie goed schoon en snijd van de uiteinden een stukje af. Snijd de wortelpeterselie in schijfjes. Houd twee schijfjes apart en snijd die in staafjes.
Pel en snipper de sjalot. Hak de peterselie fijn.
Verhit een beetje kokosolie in een pan en roerbak de sjalot met de schijfjes wortelpeterselie een paar minuten. Voeg dan de groentebouillon toe, en breng aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Verhit ondertussen nog wat kokosolie in een koekenpannetje en roerbak de staafjes wortelpeterselie een paar minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
Voeg de peterselie en 2 eetlepels kokosolie toe aan de soep en roer door. Pureer de soep en breng op smaak met citroensap, zout en peper.
Doe de wortelpeterselie soep in twee kommen en garneer met de boerenkoolchips en de staafjes wortelpeterselie.
Tips
Hier vind je het recept voor zelfgemaakte boerenkool chips.