Asperges in een dessert, dat klinkt gewaagd! Maar oh wat is dat lekker. Dit recept is niet moeilijk te maken, maar kost wel wat tijd. En je hebt maar zes ingrediënten nodig.
Verwarm de amandelroom in een steelpannetje handwarm. Zet het vuur uit en voeg de lavendelbloemetjes toe. Roer door.
Laat de lavendelroom minstens een uur staan (liever iets langer), roer af en toe door.
Zeef de lavendelroom en doe de room terug in de steelpan.
Bereiden
Snijd de gekookte asperges in stukjes en doe ze met de ahornsiroop in de lavendelroom. Pureer het geheel met de staafmixer.
Meng 2 eetlepels amandelmelk in een kommetje met de agar. Voeg dit al roerend toe aan het lavendel-asperge mengsel en breng aan de kook. Laat minstens 2 minuten koken, zodat de agar zijn werk goed kan doen.
Schenk de asperge pannacotta in twee mooie glaasjes. Laat de pannacotta op het aanrecht 15 minuten afkoelen. Zet ze dan in de koelkast en laat minstens drie uur opstijven.
Tips
De smaak van lavendel combineert echt geweldig met chocolade.