De witte maanzaadbol van vroeger is een keto maanzaadcracker geworden. Dat wordt lekker koolhydraatarm snacken! Ik vind ze heerlijk met een lik boter en verder niks.
Klop het ei los in een kommetje en meng alle overige ingrediënten erdoor. Laat een paar minuten staan.
Bekleed een bakblik met bakpapier en strijk het ‘deeg’ in een dunne rechthoekige plak uit. Ik gebruik hiervoor een pannenlikker. Bestrooi met nog wat maanzaad.
Bak de crackers in 20 minuten gaar. Zet dan de oven uit en laat de maanzaadcrackers er nog 5-10 minuten in staan.
Haal de crackers dn uit de oven en snijd ze direct in vierkantjes (ik haal er meestal 14, 16 vierkante crackertjes uit).
Laat de crackers nog 30 minuten op de plank afkoelen voordat je ze in een luchtdichte doos verpakt.
Tips
De maanzaadcrackers zijn luchtdicht 3-4 dagen te bewaren. Daarna verliezen ze hun krokante bite.