Wist je al dat ik gek ben op Indiaas eten? Om de Indiase recepten collectie uit te breiden, heb ik deze eenvoudige maar smakelijke rode linzen curry gemaakt.
Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes en kook ze in 5-7 minuten beetgaar.
Kook in een andere pan de rode linzen volgens gebruiksaanwijzing gaar. Niet te lang, anders wordt het pap.
Pel en snipper ondertussen de ui en de knoflook. Maak de gember en de groene peper (zonder zaadjes) schoon en snijd ze fijn.
Verhit een scheutje water in een pan en roerbak de ui, knoflook, gember en groene peper een paar minuten. Als het mengsel te droog wordt, voeg dan nog wat water toe. Voeg halverwege de garam masala toe en maal er wat zout en peper over.
Voeg de gekookte linzen, bloemkool en broccoli toe en roer door. Voeg de gehalveerde kerstomaten toe en verwarm het geheel nog even goed.
Bestrooi de rode linzen curry voor het serveren met nigella zaad.
Tips
Lekker er doorheen (maar wel veel meer koolhydraten): een klein handje rozijnen.