Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de gember schoon en snijd ze fijn.
Verhit wat kokosolie in een pan en fruit de ui, knoflook en gember een paar minuten. Voeg dan bouillon, pindakaas, tamari, sambal, en evt. de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken.
Verhit ondertussen een beetje kokosolie in een kleine koekenpan en roerbak de macadamianoten op middelhoog vuur tot ze goudbruin worden. Roer er dan de gemalen komijn, en evt. een snuf zout door.
Breng de soep op smaak met zout en peper. Roer de spinazie erdoor en laat ze iets slinken.
Verdeel de Surinaamse pindasoep over twee borden of kommen, en bestrooi met de gekruide macadamia noten.
Tips
Wil je echte Surinaamse pindakaas gebruiken, neem dan Faja Lobi pindakaas (te krijgen bij de goed gesorteerde toko). Aangezien die al pittig is, zou ik het toevoegen van extra sambal dan achterwege laten.