Winterse glutenvrije socca pizza met boerenkool en tahin dressing
Con
Het eerste recept van 2017 is een vegan glutenvrije socca. Met iets meer (goede) koolhydraten, en lekker winters belegd met boerenkool en een tahin dressing. Comfort food!
Haal de doperwten uit de vriezer en laat ze op een bord een beetje ontdooien.
Doe de vooraf ontdooide boerenkool in een vergiet en knijp zoveel mogelijk vocht uit de boerenkool.
Doe het kikkererwtenmeel in een kom en mix er al roerend met een garde het water door. Goed mixen zodat er geen klontjes in blijven zitten. Roer dan de olijfolie erdoor.
Verhit de kokosolie in een niet te grote koekenpan. Schenk het kikkererwten-beslag erin, en laat zo’n 5 minuten bakken.
Keer de socca pizza met behulp van een bord, draai het vuur wat lager, en bak de andere kant in eveneens 5 minuten gaar.
Maak ondertussen de tahin dressing: meng de dressing-ingrediënten en leng beetje bij beetje aan met zoveel water als nodig om een crèmig vloeibare consistentie te krijgen (bij mij is dat ongeveer 2 eetlepels).
Beleg de socca pizza met de ui, boerenkool en doperwten. Bak de socca nog 10 minuten in de oven.
Giet de tahin dressing voor het opdienen over de socca pizza. Bestrooi de pizza met za’atar.
Tips
Het resultaat kan afhankelijk zijn van het merk kikkererwtenmeel dat je gebruikt. Mijn beste resultaat krijg ik met het meel dat ik bij de toko koop van het merk TRS (gram flour).
Je maakt je socca bodem extra lekker door er kruiden doorheen te roeren, bijvoorbeeld kerriepoeder en chilipoeder.