Schil de zoete aardappel en snijd ze in blokjes. Kook ze in 6 minuten gaar, giet af en laat ze afkoelen.
Maak de bosui schoon en snijd ze in ringetjes.
Doe de zoete aardappel met alle andere ingrediënten (behalve de bosui, sesamzaad en nigella zaad) in een keukenmachine en maal alles fijn. Schraap eventueel het mengsel tussendoor van de kanten. Meng dan de bosui ringetjes erdoor.
Vorm met vochtige handen kleine burgers. Besprenkel de burgers met sesamzaad en nigella zaad. Laat ze zeker 15 minuten rusten (worden ze steviger).
Leg de veggieburgers op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif die in het midden van de oven. Bak de burgers in 20 minuten gaar, keer ze halverwege.
Serveer de veggieburgers met een gemengde salade of roerbakgroenten, en eventueel wat hummus.
Tips
Meng 2 el tahin met 1 tl tamari, paar druppels citroensap en 2 el water en roer dit tot een glad sausje. Lekker bij de veggieburgers.