Toetjes zijn niet zo mijn ding. Het beste toetje ter wereld is voor mij een goede espresso. Maar voor deze rood fruit avocado pudding maak ik een uitzondering.
verse munt, hennepzaad en (rood) fruit voor de topping
Zo maak je het
Maak de avocado schoon en snijdt het vruchtvlees in stukjes.
Doe de avocado in een hoge kom. Open het blikje kokosroom zonder vooraf te schudden! Schep voorzichtig de dikke room uit het blikje en doe ze in een hoge kom. Voeg het diepvriesfruit, yaconsiroop, citroensap, hennepzaad en cashewpasta toe, plus een klein scheutje plantaardige melk. Mix met de mixer tot een luchtige pudding, voeg eventueel nog een extra scheutje melk toe.
Verdeel de avocado pudding over twee mooie glazen en laat minstens twee uur in de koelkast opstijven.
Versier vlak voor het opdienen de avocado pudding met wat vers fruit, in reepjes gesneden verse muntblaadjes, en wat hennepzaad.
Tips
Vervang de cashewpasta door amandelpasta.
De smaken van deze pudding combineren goed met chocolade: schaaf een blok pure chocolade (minstens 70%) in dunne flinters en garneer de avocado pudding daarmee.