Rood fruit avocado pudding

Rood fruit avocado pudding

Toetjes zijn niet zo mijn ding. Het beste toetje ter wereld is voor mij een goede espresso. Zonder espresso heb ik altijd het gevoel dat ik nog niet klaar ben met eten. Waarschijnlijk is het dus gewoon een ordinaire koffie-verslaving. Maar met kerst maak ik natuurlijk wel een toetje, dit jaar is dat een avocado pudding (of beter gezegd puddinkje) met rood fruit.

Kerst of Sinterklaas?

En het is al weer november … Kerst staat voor de deur! Nou ja, in Nederland komt er eerst nog een senior met lange rode jas en wit paard langs. En met veel cadeautjes, als je lief bent geweest, tenminste. De pepernoten zijn ‘m al lang vooruitgesneld, de winkels liggen er al weken vol mee.

Rood fruit avocado pudding recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Sinterklaas slaat Duitsland over. Daar heeft-ie natuurlijk ook helemaal geen tijd voor, met al die drukte in Nederland. Nee, in Duitsland begint de Kerst-voorpret al in november! Dat komt onder andere door de Adventsweken, die hier een belangrijk deel van het hele kerst-gebeuren uitmaken. En dus kun je al snel weer naar de kerstmarkt, die in Bremen dit jaar (2016) op 21 november begint, en tot 23 december duurt. Als je tijd en zin hebt, moet je zeker langskomen: de kerstmarkt in Bremen onderscheidt zich van de anderen door de middeleeuwse kerstmarkt langs de Schlachte. Vooral ’s avonds als het donker is, is dat een bezoek waard.

2016-11-schlachtezauber
Schlachtezauber, kerstmarkt Bremen

Kerst dessert

Omdat Kerst hier zo belangrijk is, ben ik al weer druk aan het nadenken over het kerstmenu. Want als foodblogger moet je natuurlijk iets ‘Kerstigs’ op je blog hebben staan. Daarom begin ik gewoon met het eerste koolhydraatarme recept dat het goed doet op de Kerst-tafel. En jawel, het is een toetje! Want met Kerst komt er bij mij dan weer wel een heus nagerecht op tafel, voordat de espresso verschijnt.

Deze rood fruit avocado pudding is makkelijk te maken en lekker laag in koolhydraten. Het recept is een variant op de chocolademousse die al eerder op Con-serveert is gepubliceerd.
Je kunt voor deze avocado pudding lekker makkelijk diepvries-fruit voor gebruiken, maar voor de garnering is vers fruit wel beter. Je kunt het dessert van tevoren klaarmaken, je hoeft alleen nog voor het opdienen te garneren. Lekker makkelijk dus.

Enne … je hoeft natuurlijk niet te wachten tot Kerst hoor, als jij wel een toetjesmonster bent!


Rood fruit avocado pudding

18 KH

Bereidingstijd: 10 minuten (plus 60 minuten wachttijd)

Rood fruit avocado pudding recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Je hebt nodig voor 2 personen:

1 avocado
1/2 blikje kokosroom (geen kokosmelk!), uit de koelkast
100 gr rood diepvries-fruit
1 el rijstsiroop
sap van een halve citroen
1 el hennepzaad
1 el cashewpasta
1 klein scheutje amandelmelk

Voor de topping: verse munt, hennepzaad en (rood) fruit

Zo maak je het:

  1. Maak de avocado schoon en snijdt het vruchtvlees in stukjes.
  2. Doe de avocado in een hoge kom. Open het blikje kokosroom zonder vooraf te schudden! Schep voorzichtig de dikke room uit het blikje en doe ze in een hoge kom. Voeg het diepvries-fruit, rijstsiroop, citroensap, hennepzaad en cashewpasta toe, plus een klein scheutje amandelmelk. Mix met de mixer tot een luchtige pudding, voeg eventueel nog een extra scheutje amandelmelk toe.
  3. Verdeel de avocado pudding over twee mooie glazen en laat minstens een uur in de koelkast opstijven.
  4. Versier vlak voor het opdienen de avocado pudding met wat vers fruit, in reepjes gesneden verse muntblaadjes, en wat hennepzaad.

Tips:

  • Vervang de cashewpasta door amandelpasta.
  • De smaken van de pudding combineren goed met chocolade: schaaf een blok pure chocolade (minstens 70%) in dunne flinters en garneer de avocado pudding daarmee.

Vrij van gluten en lactose. Bevat rijstsiroop.
Geschikt voor koolhydraatarm, raw, Paleo en LCHF.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (nog geen stemmen)
Laden...


2 reacties

  1. Lyanne

    Is er misschien een vervanging voor de kokosroom ? Alle ingrediënten zijn heerlijk maar die kokosroom…. Zelfs als er ergens maar een klein beetje kokos inzit proef ik het en ik vind het echt niet lekker…. Ik zou het dolgraag alvast willen uitproberen voor Kerst.

    1. Je zou kokosroom kunnen vervangen door een blikje gecondenseerde melk, of eventueel gewoon slagroom. Gebruik je slagroom, dan zul je waarschijnlijk een beetje extra zoet moeten toevoegen, omdat je het ‘zoetje’ van de kokosroom mist. En o ja, je dessert is dan natuurlijk vegetarisch geworden in plaats van vegan, ik hoop dat dat geen probleem is voor je?
      Succes met uitproberen, laat je nog weten of het gelukt is?
      Groetjes, Con

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *