Het is de combinatie van in de oven geroosterde pompoen met de appel-ui-dip die het 'm doet in dit recept. Met een salade erbij heb je een complete lunch.
naaldjes van 1 takje rozemarijnof 1 tl gedroogde rozemarijn
versgemalen peper
zeezoutvlokken
Voor de appel-ui dip
100mlyoghurt of kwark
1kleine rode uizeer fijn gesnipperd
1/2appel met schilin kleine blokjes
zoutpeper, chilipoeder
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de pompoen schoon en snijd een helft in schijven van ong. 1 cm (van de andere helft kun je heerlijke pompoensoep maken).
Meng de pompoenschijven met de olijfolie en versgemalen peper. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn en meng die er ook door. Verdeel de pompoen op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze in 30-35 minuten gaar. Keren halverwege mag, maar is niet nodig.
Meng ondertussen de ingrediënten voor de appel-ui-dip door elkaar, en breng op smaak met zout, peper en een snuf chilipoeder.
Serveer de geroosterde pompoen warm of koud, bestrooid met zeezoutvlokken. Geef de appel-ui-dip er apart bij.
Tips
Lekker met een simpele salade.
Extra vulling op je bord nodig? Geef er dan roerei bij. Extra eiwit, nul koolhydraten.