Geroosterde pompoen met appel-ui-dip

Geroosterde pompoen met appel-ui-dip

Geroosterde pompoen is wel de lekkerste manier van pompoen eten die er bestaat. Dat bewijst deze heerlijke lichte pompoen lunch. De combinatie met de pittig-zoete appel-ui dip maken de smaaksensatie helemaal af.

Geroosterde pompoen

Het is weer volop pompoenentijd! Ik vertel je niks nieuws natuurlijk, want alle foodblogs stromen al weer een tijdje over van de meest heerlijke pompoengerechten. Ook in de restaurantjes is het feest, sommige hebben zelfs een aparte pompoen-kaart. Als je gek bent op pompoen, dan zit je in deze tijd van het jaar goed!

Onlangs heb ik in een restaurantje in Emden een heerlijke pompoen lunch gegeten. Zo lekker, dat ik besloten ‘m thuis na te maken. En met succes!

geroosterde pompoen appel ui saus

Nu is het ook niet echt een ingewikkeld Michelin-sterren-hoogstandje, maar dat hoeft ook niet met pompoen. Die smaakt zo al super lekker! Heb je een oven, dan kun je dit gerecht maken.
Het is de combinatie van in de oven geroosterde pompoen met de appel-ui-dip die het ‘m doet. En met een lekkere salade erbij heb je een heerlijke en gezonde lunch. Of een verfijnd voorgerecht natuurlijk. Voor de Kerst bijvoorbeeld.

Zelf heb ik de appel-ui-dip vegan en lactosevrij gehouden door sojayoghurt te gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook gewone yoghurt of kwark nemen. Smaakt net zo lekker!

pompoen is een echte herfstgroente

Meer pompoen-recepten vind je trouwens hier.

appel ui dip pompoen salade

Geroosterde pompoen met appel-ui-dip

Con
Het is de combinatie van in de oven geroosterde pompoen met de appel-ui-dip die het 'm doet in dit recept. Met een salade erbij heb je een complete lunch.
Bereidingstijd 10 minuten
oventijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Lunch, Saus
Keuken Algemeen
Porties 2 personen
Koolhydraten 18 kh

Dit heb je nodig
  

  • 1/2 hokkaido pompoen hoef je niet te schillen
  • 2 el olijfolie
  • naaldjes van 1 takje rozemarijn of 1 tl gedroogde rozemarijn
  • versgemalen peper
  • zeezoutvlokken

Voor de appel-ui dip

  • 100 ml yoghurt of kwark
  • 1 kleine rode ui zeer fijn gesnipperd
  • 1/2 appel met schil in kleine blokjes
  • zout peper, chilipoeder

Zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de pompoen schoon en snijd een helft in schijven van ong. 1 cm (van de andere helft kun je heerlijke pompoensoep maken).
  • Meng de pompoenschijven met de olijfolie en versgemalen peper. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn en meng die er ook door. Verdeel de pompoen op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze in 30-35 minuten gaar. Keren halverwege mag, maar is niet nodig.
  • Meng ondertussen de ingrediënten voor de appel-ui-dip door elkaar, en breng op smaak met zout, peper en een snuf chilipoeder.
  • Serveer de geroosterde pompoen warm of koud, bestrooid met zeezoutvlokken. Geef de appel-ui-dip er apart bij.

Tips

  • Lekker met een simpele salade.
  • Extra vulling op je bord nodig? Geef er dan roerei bij. Extra eiwit, nul koolhydraten.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (nog geen stemmen)
Laden...


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *