60grquinoamooi op je bord staat drie-kleuren-quinoa
1stronkbroccoli
1winterpeen
handjedoperwtendiepvries
1limoen
1elolijfolie
versgemalen zout en peper
1avocado
2bosuitjes
Voor de pittencrunch
handjezonnebloempitten
1tlkokosolie
1/2tlkerriepoederof Vadouvan
1/2tlyaconsiroop
Zo maak je het
Bereid de quinoa volgens verpakking, en laat afkoelen.
Maak de broccoli schoon en snijd ze in roosjes. Was de winterwortel en snijd ze in plakjes. Kook de broccoli in 6-8 minuten gaar, voeg de laatste 4 minuten de wortel toe. Giet af en doe de groenten samen met de quinoa in een schaal.
Halveer de limoen. Snijd één helft in plakjes. Knijp de andere helft uit boven een kommetje, voeg de olijfolie en wat peper en zout toe, en meng. Sprenkel de dressing over de broccoli salade.
Verhit de kokosolie in een klein pannetje. Roerbak de zonnebloempotjes tot ze geuren. Voeg de kerriepoeder en agavesiroop toe en roerbak nog max. 1 minuut. Laat de amandecrunch op een keukenpapiertje uitlekken.
Maak de avocado schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de bosui in ringetjes. Garneer de salade met de plakjes limoen, bosui ringetjes en avocado, en bestrooi met de kerrie-crunch.
Tips
De broccoli salade kan zowel (lauw)warm als koud gegeten worden.
Vervang de zonnebloempitten door gehakte amandelen of paranoten.