Maak de saus: meng alle ingrediënten behalve het tapiocameel door elkaar.
Pel en snipper de ui, knoflook en gember. Snijd de paprika in reepjes, de bosui in ringetjes. Snijd de paksoi in reepjes.
Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken.
Verhit wat kokosolie in een wokpan en roerbak ui, knoflook, gember en het wit van de bosui 1 minuut. Voeg dan de paprika toe en bak nog een paar minuten.
Voeg de kikkererwten toe en bak ze even mee.
Voeg de paksoi toe en laat ze iets slinken (let op, gaat snel).
Voeg de generaal Tso saus toe en meng het geheel goed. Roer het tapiocameel met een klein scheutje water in een kommetje los, en roer het dan door de de schotel. Laat kort koken totdat de saus iets dikker wordt.
Verdeel de kikkererwtenschotel over twee borden, garneer met de achtergehouden bosui-ringetjes, en naar wens met sesamzaad en een paar druppels sesamolie.
Tips
Serveer eventueel gekookte broccoli bij je kikkererwtenschotel generaal Tso voor een extra groente shot.