Wist je dat de smaak van kruisbessen het goed doet in combinatie met vis? Overtuig jezelf door deze kruisbessensaus te maken en te serveren bij een moot gebakken vis.
Pel en snipper de ui. Maak de gember schoon en hak of rasp ze heel fijn.
Bestrooi de vis met een beetje zout en flink wat peper, en bak ze in een ingevette ovenschaal in 15 minuten gaar.
Verhit ondertussen in een sauspannetje een beetje kokosolie op een middelhoog vuur. Roerbak de ui 2 minuten tot ze zacht is (maar niet bruin). Voeg de gember toe en roerbak 1 minuut. Voeg de kruisbessen en roerbak zo’n 5 minuten tot de bessen knappen.
Voeg nu de appelazijn, ahornsiroop, munt en een scheutje kokosmelk toe, roer door en breng de saus dan op smaak met peper en zout. Laat nog een paar minuten op een laag vuurtje sudderen. Als de saus te dik wordt, kun je nog een scheutje kokosmelk toevoegen.
Leg de vis op twee borden en verdeel de kruisbessensaus erover.
Tips
Serveer roerbakgroente bij dit gerecht (ik koos bloemkool, sperziebonen en courgette), en kies Provençaalse kruiden om op smaak brengen.