Bananen, ook als je koolhydraatarm eet. Nee, niet zo uit het vuistje, maar wel in een koolhydraatarme bananencake Met een bijzonder ingrediënt: matcha.
Snijd de bananen in plakken. Doe de gesmolten kokosolie samen met de bananen in een beslagkom. Breek de eieren erboven en mix met de handmixer tot een cremige massa.
Meng in een andere kom amandelmeel, bakpoeder, zout, kaneel, en indien je dat gebruikt, de matcha. Voeg dit mengsel bij het bananen-ei-mengsel en meng het geheel met een vork goed door elkaar.
Bekleed een cake- of broodvorm met bakpapier en giet het deeg-mengsel erin. Gebruik een pannenlikker om al het ‘deeg’ uit de kom te schrapen. Strijk het mengsel een beetje glad en bestrooi indien gewenst met de geschaafde amandelen.
Bak het bananenbrood in 40-45 minuten gaar. Controleer met een prikker: deze moet schoon uit het deeg komen.
Laat het brood helemaal afkoelen voordat je ze snijdt.
Tips
Voeg eens een eetlepel cacao en wat cacaonibs toe voor een choco-bananenbrood.
Je kunt deze koolhydraatarme bananencake ook als ontbijt eten (dan is het dus koolhydraatarm bananenbrood), al dan niet belegd (bijvoorbeeld met amandelpasta).