1elkokosoliegesmolten, plus wat extra om te bakken
10groene olijvengehalveerd
gehakte peterselievoor de garnering
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de tomaten en courgette. Snijd de courgette in niet te dikke plakjes. Haal het kroontje uit de tomaten en snijd ze eveneens in plakjes.
Bak de courgetteplakjes in een beetje kokosolie tot ze mooi bruin kleuren. Laat iets afkoelen zodat de plakjes hanteerbaar worden.
Leg de tomaat en courgette om en om in een ovenschaal. Besmeer met de helft van de ajvar. Maak een tweede laag met tomaat en courgette, besmeer die met de rest van de ajvar.
Verbrokkel de feta over de ovenschotel. Bestrooi met de amandelen en verdeel de gesmolten kokosolie erover. Verdeel de olijven over de schotel.
Bak de ovenschotel in 15-20 minuten gaar. Bestrooi voor het opdienen met wat peterselie.