plakjes gekookt ei, plakjes augurken, gehakte macadamianotenvoor de garnering
Zo maak je het
Voorbereiden (minstens 3 uur tevoren)
Maak de zoete aardappel schoon en snijd deze in 1 cm dikke schijven, en die weer in niet te kleine stukken. Kook de zoete aardappel in de bouillon in ongeveer 6-8 minuten gaar. Vang het overgebleven afgietvocht op!
Doe het afgietvocht terug in een pan of schaal en doe de gesnipperde rode ui erbij. Voeg de appelazijn, mosterd, peper en zout toe en laat alles afgedekt van het vuur af minstens een uur trekken. Deze handeling zorgt ervoor dat de ui minder scherp smaakt.
Giet indien nodig het uimengsel af (wederom vocht opvangen), en schep de ui voorzichtig door de zoete aardappel. Vind je de aardappelsalade te droog, voeg dan wat opgevangen kookvocht toe.
Schep de salade in een mooie schaal, en zet ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Bereiden
Haal de aardappelsalade uit de koelkast. Roer de mayonaise en peterselie erdoor (houdt een beetje peterselie achter voor garnering). Breng nogmaals pittig op smaak met peper en zout.
Garneer de salade met augurken en plakjes gekookt ei, en de eventueel achtergehouden peterselie. Bestrooi de salade met gehakte macadamianoten.
Tips
Als je de zoete aardappelsalade meer vulling wilt geven, dan kun je er extra partjes tomaat en blokjes komkommer doorheen roeren. Of snijd een bietje in blokjes en roer die door de salade. In alle gevallen de extra toevoegingen pas vlak voor het opdienen aan de aardappelsalade toevoegen.
Eet je vis? Voeg dan een blikje zalm of tonijn toe.