Kook de eieren hard en pel ze. Maak ondertussen de sperziebonen schoon en kook ze in 6-8 minuten beetgaar. Pel en snipper de ui en knoflook.
Verhit wat kokosolie in een roerbakpan en bak de ui en knoflook samen met de sambal ongeveer 2 minuten. Doe de sperziebonen en doperwten erbij en roerbak zo’n 5 minuten. Breng het geheel op smaak met zout, peper en tamari. Laat even sudderen.
Verhit ondertussen in een kleine koekenpan wat kokosolie en bak de hele gekookte eieren tot ze bruine korstjes krijgen. Blijf ze continu ronddraaien in de pan.
Doe de kokosmelk met kerriepoeder, gemberpoeder en eventueel wat gemalen chilivlokken in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat kort inkoken, zo’n 2-3 minuten.
Verdeel de bonenschotel over twee borden, leg de eieren erop of ernaast en schenk de kokos-kerrie saus erover. Garneer met sesamzaad en een klein scheutje sesamolie.
Tips
Voor minder koolhydraten kun je de doperwten weglaten en alleen sperziebonen nemen.
Je kunt als extra garnering gehakte cashewnoten over de schotel strooien, of kies gemalen kokos. Of allebei!