kokosvlokken, sesamzaad, verse basilicum of koriander voor de garnering
Zo maak je het
Pel en snipper de ui. Maak de gember schoon en hak ze fijn. Maak de papaja schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes, houd een paar blokjes papaja voor garnering apart.
Verhit een beetje kokosolie in een pan en bak de ui en gember een paar minuten. Voeg de chilivlokken toe en roer even om.
Voeg nu toe: gezeefde tomaten, kokosmelk, papaja, tamari en bouillon. Breng het geheel aan de kook. Pureer vervolgens de soep met behulp van een staafmixer.
Doe de tomaten papaja soep in twee kommen. Leg de achtergehouden papaja er voorzichtig op en bestrooi met kokosvlokken en/of sesamzaad, en basilicumblaadjes of koriander.
Tips
Vervang de papaja eens door mango.
Halveer een paar kerstomaten en doe ze door de soep.
Geen verse kruiden in huis? Neem dan gewoon de gedroogde versie.
De tomaten papaja soep kan ook koud gegeten worden. Lekker in de zomer als het warm is!